2016-2017

(klik op foto voor hoge resolutie)

Beste (ouders en begeleiders van) jeugdschaatsers,

Start en Contributie

Zaterdag 6 oktober hopen we weer te starten met het jeugdschaatsen. Wekelijks vertrekken we vanaf de  Driestammenweg om 15.45 uur. Het rijschema hiervoor wordt met de mail toegestuurd en komt ook op internet te staan. Willen diegenen die zelf een groepje vormen dit uiterlijk woensdag 20 september doorgeven, anders wordt u gewoon opgenomen in het rijschema.

De contributie is voor het seizoen 2018/2019  € 97,50.

Graag de contributie overmaken voor 5 september 2017 op IBAN nr. NL84 RABO 0332809714 t.n.v. IJSCLUB  onder vermelding van naam kind(eren) .

Jasjes en Helmen

Woensdagavond 19 september 2017 is het “jasjes & helmen passen” van 19.00 tot 20.30 uur bij Bep van Schaik, Wagendijk 1a. Dit is zowel voor de nieuwe kinderen, als voor veranderen van maat van je huidige jasje. Er wordt een borg gevraagd van € 15,00 voor de jas en € 20,00 voor de helm. Deze krijgt u weer terug als  uw kind stopt met schaatsen en het jasje en helm in goede staat wordt ingeleverd. Stort dit bedrag op het bovengenoemde rekeningnummer onder vermelding van naam kind(eren) of contant.

Wij hebben dan ook enkele noren, houtjes of easy gliders te koop, ook kan je  je schaatsen even na laten kijken. Wil je zelf schaatsen verkopen zorg dan dat ze uiterlijk woensdagochtend 19 september voorzien van naam en prijs bij Bep zijn.

HET IS VERPLICHT OM  HET CLUBJASJE  EN  DE HELM TE DRAGEN.

Altijd voor bescherming handschoenen of wanten aan, zonder mag je het ijs niet op!

Schaatsen - nieuw beleid ( let op!)

De nieuwe kinderen hebben vanaf dit jaar de keuze om te beginnen op houten Friese doorlopers, easy gliders of de lage, semi-soft  Viking Unlimited schaats (let op, geen harde inflexibele schacht). De kinderen die diploma B* of hoger hebben gehaald schaatsen op noren.

doorloper  easy  noor

Helmen instellen – doe het thuis

Vorig jaar was de eerste keer dat we met de nieuwe helmen hebben geschaatst. De ervaring heeft geleerd dat het veel tijd kost om dit goed in te stellen. Het is zonde als je dat nog op de ijsbaan moet doen, waarbij de leiders hiervoor geen tijd hebben. Dus zorg ervoor dat je thuis alle bandjes van de helm vooraf goed hebt ingesteld zodat je goed voorbereid kan starten!

Veters strikken

Schaatsen gaat echt veel fijner als ze goed gestrikt zijn. Veters helemaal losmaken, instappen en veters weer van vooraf aan vast maken. Voor een uitgebreide instructie zie bijgevoegde document van Peter Bakkum, lees het door want het schaatsplezier wordt er enorm door vergroot.

Veel schaatsplezier! Joke Stoof, Judith Smit, Kor Bosscher en Bep van Schaik